Vi skal passe mere på Miljøet

Vi skal passe på verden – for det er den vores børn og børnebørn skal leve i. Vi vil gerne have, at de skal kunne opleve isbjørne og ispole, der i dag har en sort fremtid, hvis ikke vi gør noget for at ændre det.

Det kan være rigtig svært at finde overskud i hverdagen til at sætte sig ind i, hvordan man egentlig gør en forskel. Det behøver heldigvis ikke være svært og ofte gør det en kæmpe forskel, når man starter i det små og arbejder sig op.

Herunder ligger to gode råd til, hvordan du let og overkommeligt kan gøre en mærkbar forskel for fremtiden og miljøet.

 

Vælg gaver med omhu

Vi lever i et forbrugssamfund og vores fødselsdage og højtider bære tydeligt præg af den udvikling. Både jul og fødselsdage bliver derfor let en ren gavefest, hvor papir, plastik og diverse parfumer, fodbolde og så videre er en forventelig del af festen.

Ønsker du at være mere bevidst i dit valg af gaver og samtidig skåne miljøet kan du med stor fordel vælge at give en oplevelsesgave frem for den traditionelle gave fra ønskelisten.

Det kan ganske givet være svært, når det kommer til de små, men de lidt ældre og vi voksne vil uden tvivl sætte stor pris på en skøn oplevelse frem for en parfume til samlingen.

Som en bonus er det væsentlig bedre for miljøet.

 

Tag korte bade

Er du en af dem, der først vågner rigtigt, når du har stået 20 minutter under den varme bruser om morgenen, så er det nok ikke her du skal tage dit udgangspunkt.

Men hvis du ikke er helt afhængig af de lange bade kan det gøre en stor forskel for fremtiden, hvis du korter dit bad af og slukker for bruseren mens du for eksempel sæber dig ind og vasker håret.

Måske du kan holde de lange bade til engang om ugen?

 

Erhvervslivet må deltage

Mange erhvervsvirksomheder har set de gode muligheder ved at gå op i miljøet. Ud over de åbenlyse at det selvfølgelig hjælper miljøet er det også noget kunderne kan lide. Mange virksomheder får ligefrem en større kundetilstrømning når deres lokale virksomheder deltager i kampen mod et bedre miljø.

Modevirksomheden Chopin som drives af selskabet JJFC mærker en tydelig opbakning fra deres kunder ved blot at ændre daglige forretningsgange, der tydeligt hjælper miljøet.

De har ændret forretningsgange som udelukkende at benytte genbrugsemballage når de mange tusinder af pakker sendes og fjerne unødigt papir, returlabels med heraf reduceret tonerforbrug i pakkerne og disse tiltag hjælper en hel del på miljøet.

Er det alle kunder der synes det er godt? Nej, desværre er der mange kunder der stadig er ligeglade med miljøet og hellere vil beholde det magelige og have hele indholdet i pakkerne selvom det kun drejer sig en download. Men det er vigtigt at virksomheder her også står i mod presset fra den del af kunderne.

Virksomheden har yderligere indført labelless returlabels så der blot skal skrives en returkode på returpakkerne. Tiltag mange webshops opfordres til at indføre.

Et tiltag alle webshops burde stå bag og der virkelig ville hjælpe på miljøet er at indføre et forbud mod at give gratis retur. I modebranchen er der i snit 7 retur for hver 10 pakker der sendes. Vi har brugt for at dette tal reduceres kraftigt af hensyn til miljøet.

Det eneste der vil kunne bremse dette er tydeligvis et lovindgreb om at gratis retur forbydes, selvom det formentligt vil være upopulært i starten.

Indlæg oprettet 23

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen